Stipendin saaneet

Paavo Leinonen, MMA Kuopio

Danien stipendin saaja kertoo harjoittelu- ja kilpailumatkastaan Thaimaassa syksyllä 2018. Samat jutut kuvineen löytyy myös Facebook-sivuilta.

30. lokakuuta klo 13:38

Moro kaikille!

Olen Paavo Leinonen ja tulen kirjoittamaan tänne kuulumisiani Thaimaan seikkailultani seuraavan kolmen viikon ajan. Mutta ensin hieman lisää itsestäni.

Olen 15-vuotias peruskoululainen ja harrastan thainyrkkeilyä. Seurani on MMA Kuopio ja päävalmentajana minulla toimii Jari Parviainen. Olen harrastanut thainyrkkeilyä nyt reilun kolme vuotta ja olen kilpaillut lajissa useamman kerran. Olen voittanut junioreiden suomenmestaruuden kahdesti, vuosina 2016 & 2018. Vuonna 2017 SM-kisat jäivät välistä, kun vastustajat jättivät tulematta kisoihin.

Lähden nyt harjoitusmatkalle Thaimaaseen kolmen viikon ajaksi, jonne lähtee lisäkseni seurastamme useampi henkilö. Thaimaassa olisi tarkoitus laajentaa omia oppeja sekä myös otella. Yksi ottelu on jo sovittuna, 9.11. Hua Hinissä. Ottelu käydään ammattilaissäännöin sarjassa 57 kg ja sen suunniteltu kesto on 5 x 3 min. Odotan ottelua sekä reissua todella innolla ja tulette kuulemaan niistä varmasti lisää!

Tervetuloa seuraamaan tälläistä pientä "blogia" matkastani seuraavan kolmen viikon ajan. Kirjoittelen sopivin väliajoin päivitystä, miten asiat etenevät ja millaista reissulla on.

- Paavo Leinonen MMA Kuopio

8. marraskuuta kello 3:07

Moro!

Päivittely hieman jäi, oli niin paljon kaikkea uutta Thaimaaseen saapuessa. En ole itse käynyt ennen missään näin kaukana, joten kaikki hieman uutta. Matkamme meni Helsingistä Bangkokiin oikein hyvin, ja Bangkokista tulimme mini-bussilla Hua Hiniin. Hua Hinissä pidämme pääkallopaikkaa ja treenaamme salilla nimeltä Hin Lek Fai Gym. Nimi salille tulee siitä, että se sijaitsee vuoren, Hin Lek Fain kupeessa hieman ennen huippua. Hotellimme Baan Sala Thai sijaitsee aivan lähellä, vuoren alaosassa. Hotellilta on ehkä 5-10 min kävelymatka rinnettä ylös salille, riippuen kuinka kipeänä jalat ovat treenistä.

Heti ensimmäisenä päivänä Hua Hinissä kävin jo heittämässä yhdet treenit, jotka kestivät kolme tuntia, koska menin salille kaksi tuntia liian aikaisin. Muina päivinä minä ja Jesse olemme treenanneet kaksi kertaa, aamulla kello 9 ja iltapäivällä kello 16.

Harjoituksemme koostuvat yleensä mäkijuoksusta, renkailla pomppimisesta, erilaisista kuntopiireistä sekä itse thainyrkkeilystä. Minulla ja Jessellä ei ole ollut lepopäiviä, koska meillä on perjantaina ottelut Grand Stadiumilla. Paitsi että tietenkin nyt ennen ottelua lepäämme, keskiviikkona kävimme aamulla yhdet kevyet treenit ja nyt on lepoa otteluun asti. Ainakaan vielä ei ottelu jännitä vaan mukava päästä päksimään ilman suojia vähän vapaammilla säännöillä, kuin mitä Suomessa junioreilla on.

Ruoka täällä on halpaa ja hyvää sekä sitä on riittävästi, ainakin nyt kun painokin on kunnossa ja voi alkaa tankkailla. Ja tottahan toki täällä myös lämpöä piisaa, eli hiki tulee!

Katsellaanpas seuraavan kerran ottelun jälkeen miten hommat etenee. Todennäköisesti aika pitkälti fiiliksiä ottelusta!

-Paavo Leinonen MMA Kuopio

21. marraskuuta kello 10:31

Moi vaan kaikille!

Nyt sitä ollaan jo Suomeen tultu, hieman unohtui matsifiiliksien päivittely. Mun matsi päättyi toisessa erässä tuomarin keskeytykseen, koska vastustaja pääsi polvella vetämään palleaan. Ensin polvesta kanveesiin, josta kipusin ylös. Vastustaja tietenkin kokeneena kaverina lähti heti homman viimeistelemään samalla paukutuksella mahaan, josta uudelleen kanveesiin. Sieltäkin vielä ylös mutta tuomari oli jo leikin keskeyttänyt. Ottelu oli ihan hyvä, todella paljon kokeneempaa kaveria vastaan, mutta sitten tuli se polvi tuohon pallean/miekkalisäkkeen alueelle. Turha tätä on sen enempää alkaa selittelemään, kaveri oli tällä kertaa parempi.

Mulla piti olla myös toinen ottelu, samantasoisempaa kaveria vastaan nyt viime perjantaina, mutta homma piti perua viime hetkillä. Syynä se, että mulla koko edellisen viikon matsin jälkeen oli todella heikko olo. Yritettiin tehdä paljon palauttavaa liikettä, hierontaa ja venyttelyä, kävelyä ja jopa jäähierontaa. Olimme jo Grand Stadiumilla valmiina, minut oltiin öljytty ja kädet teipattu mutta olo oli lämmittelyissä niin vetelä ja huono että homma oli pakko keskeyttää. Kävimme valmentajani Jari Parviaisen kanssa kehässä, kunnioituksena vastustajalle ja yleisölle sekä kisajärjestäjille. Jari kertoi kaikille miksi en voi otella, jonka yleisö otti hyvin vastaan. Todennäköisesti ylikuntoa, edellisissä treeneissä ennen matsipäivää ei ollut yhtään voimia sekä tosi nopeasti hengästyin. Thaimaassa tuo treeni on aika brutaalia, ja ennen Thaimaata treenasin itse ihan hullusti. Nyt kävi näin, mutta tästä vahvempana takaisin.

Ainiin, seura- ja harjoituskaverini Jesse Ignatovitch voitti oman ottelunsa! Ottelu meni kokonaan 3 x 3 min, Jessen dominoidessa vastustajaansa ihan täysin. Todella upeaa työtä!

- Paavo Leinonen MMA Kuopio