Hieno kevätleiri pidettiin 28.4.2018 Suurmäentiellä

30.4.2018

Kuopion Danit – Kevätleiri

 

Lauantaina 28.4.2018 Suurmäentien väestösuojalla pidettiin Kuopion Danit ry:n järjestämä kevätleiri. Aiheena oli itsepuolustus ja hätävarjelu. Leirin veti Mika Kolehmainen, Kuopion Vartiointipalvelusta. Hän on myös 5.Danin Hokutoryu Ju-jutsuka. Illalla vietettiin mukavaa saunailtaa.

Mika kävi ensimmäisen tunnin aikana aihetta läpi lainsäädännön kautta. Mitä laki sanoo tällaisista itsepuolustustilanteista. Jos joutuu puolustamaan itseään väkivaltatilanteessa, niin tuomioistuin päättää jokaisen tilanteen tapauskohtaisesti. Iso kysymys on miten ihmiset kokevat väkivallan ja miten oma käytös vaikuttaa siihen. Kun stressireaktio iskee väkivaltatilanteessa, aistit saattavat mennä kiinni eikä tiedetä mitä tulee tapahtumaan. Kamppailustressi tulee monelle yllätyksenä, mieli ja kroppa ovat pois tilanteesta monta sekuntia ennen kuin osaa mahdollisesti toimia tilanteessa.

Leirin toisella puoliskolla kävimme pareittain läpi muutamia tekniikoita , joita voi mahdollisuuksien mukaan käyttää tilanteissa. Tekniikan käyttäminen yllättävissä tilanteissa vaatii kuitenkin pitkän harjoittelun, jotta taitoja osataan käyttää kunnolla. Kaikkein paras tilanne on, ettei joudu tällaisiin tilanteisiin. Siihen vaikuttaa oma käytös ja paikat missä liikkuu eikä mene ns. uhrin asemaan.

Leiri oli oikein antoisa tietopaketti, unohtamatta käytännön harjoittelua. Paikalla oli 32 henkilöä, jotka tulivat kymmenestä eri seurasta. Kuopiolaisten seurojen lisäksi paikalla oli seuroja Varkaudesta ja Joensuusta. Kiitämme leiristä Mikaa ja kaikkia innokkaita harrastajia.

Seuraava leiri ja illanvietto ovat 27.10. Leirin tarkemmat tiedot ilmoitellaan syyskauden alussa. Illalla vietetään pikkujouluja salilla. Laittakaahan päivämäärä jo kalenteriin.

Liitteet